Hoe een lettertype je geld kan besparen

Hoe een lettertype je geld kan besparen

geplaatst in: Geen categorie | 0

Geld besparen bij het printenDe beste manier om te besparen op inkt en geld is stoppen met printen. Maar dat gaat niet voor iedereen op. Het is nou eenmaal een noodzaak voor consumenten en bedrijven. Wat is dan mogelijk om toch te besparen en het milieu te helpen?

In ieder geval niet het weggooien van inktpatronen in de afvalbak. Mochten de grote sorteermachines van de afvalfabriek een onderdeel over het hoofd zien, dan kunnen de patronen/toners uiteindelijk in een grote verbrandingsoven eindigen. Giftige dampen komen daar bij vrij die slecht voor het milieu zijn.

Verder zijn inkten slecht voor het milieu, omdat het pigment in inkt chemisch wordt geproduceerd. Het recyclen van inktpatronen en toners is daarom beter voor het milieu. Precies wat wij bij NUPRINTEN.BE doen. De inktpatronen en toners zijn bij ons al goedkoper dan originele cartridges, maar er valt buiten dat nog meer te besparen!

Hoor je het woord ‘ecologisch’ wel eens? Het woord ecologisch zien we tegenwoordig overal om ons heen. Eco-energie, eco-auto’s en eco-lampen. Heb je ook gehoord van een ecologisch lettertype? Wij tot een paar dagen geleden nog niet. Ecofont is namelijk een lettertype dat ervoor zorgt dat jouw inktpatronen/toners langer meegaan. De voordelen hiervan zijn: beter voor het milieu en het scheelt in de kosten. Hoeveel geld jij kan besparen hangt logischerwijs af van hoe vaak je print. Een simpele test berekent wat jij op jaarbasis kan besparen. De techniek bestaat al enige jaren, maar nog lang niet iedereen weet wat het inhoudt.

 

Het geheim van goedkoper printen

Naast het recyclen van alle materialen die printer-gerelateerd zijn, kun je dus ook zorgen dat inktpatronen en toners langer meegaan. We hebben alleen nog geen antwoord op de vraag hoe een lettertype voor zo’n gunstig effect kan zorgen. Het principe bestaat uit letters waarin kleine gaatjes zitten. Vergelijk het met gatenkaas. Zolang de lettergrootte relatief klein blijft (volgens Ecofont.nl korpsgrootte punt 13), zie je deze gaatjes niet. Wij zien ze nog wel, maar dat kan ook aan het type beeldscherm liggen. Het voordeel is dat de leesbaarheid hetzelfde blijft. Hoe kan dat? Ecofont legt het als volgt uit: “Doordat bij Ecofont de contouren behouden blijven, zijn de woorden beter leesbaar. Simpelweg omdat de hersenen het woord herkennen en voor de completering van de gaatjes zorgen.” Goedkoper printen is kennelijk geen raketwetenschap. In onderstaande afbeelding en video wordt weergegeven wat de software precies doet.

Inkt besparen met lettertype Ecofont
Het verschil in korpsgrootte laat zien dat er kleine gaatjes in de body van het lettertype zitten.

 

Wat valt er te besparen?

Afhankelijk van hoeveel je print kan je meer of minder sparen...Met het lettertype bespaar je ongeveer 28% inkt, zo stelt het bedrijf dat twee jaar geleden een prijs ontving voor meest innovatieve ondernemer. Mocht je dit niet genoeg vinden dan is het mogelijk om de Ecofont software aan te schaffen. Op die manier kan je tot wel 50% meer inkt besparen. Zolang je geen jaarverslagen hoeft te printen of andere documenten die er tiptop uit moeten zien, dan raden wij van NUPRINTEN.BE je aan om dit lettertype eens uit te proberen. Wil je het meest zuinige lettertype hebben om mee te printen? Gebruik dan het ecofont lettertype: Century Gothic. Hier moet je wel voor betalen en als je dat niet wil, download dan het gratis lettertype dat alsnog zuiniger is dan de standaard lettertypes: Ecofont Vera Sans Regular.
Is het enige dat jij print een wekelijks recept met Oosterse groenten? Zelfs dan bespaar je nog enkele euro’s op jaarbasis! Als jouw printer of alle printers in jouw omgeving dagelijks druk in de weer zijn, dan kan je als bedrijf of organisatie zelfs duizenden euro’s op jaarbasis gaan besparen. Goede deal toch? Milieubewust geld besparen met dit lettertype heeft eigenlijk alleen maar voordelen voor degenen die printen. Draag jij ook een steentje bij aan moeder natuur? Laat ons weten op welke manier jij bijdraagt op het gebied van printen.

Reageer

Wees de eerste met je reactie!