Wat zijn de verschillen tussen originele inktpatronen of toners en die van een huismerk?

geplaatst in: Geen categorie | 0

Een inktpatroon of toner kiezen voor je printer lijkt gemakkelijk. Je voert het modelnummer van je printer in en vindt zo het juiste product! Maar dan heb je bijna altijd keuze uit een ‘origineel inktpatroon’ of een huismerk. Een huismerk is in de  meeste gevallen veel goedkoper maar is de kwaliteit ook goed? En zal je wel evenveel afdrukken kunnen maken met een origineel inktpatroon als met dat van een huismerk? Wat zijn de kwaliteitsgaranties die de NUPRINTEN.BE Smartdeals je bieden? Een woordje uitleg over de verschillen is dus wel op z’n plaats.

 

Originele toners en inktpatronen

Printermerken Brother, Hp, Epson, Canon, Dell, Samsung, Xerox,...Met originele toners en patronen wordt bedoeld dat ze gemaakt werden door de fabrikant van je printer. Elke fabrikant (Canon, Hewlett-Packard, Lexmark, Xerox…) brengt immers ook inktpatronen en toners uit onder de eigen merknaam. Veel printerfabrikanten rekenen ook op de winst die ze dankzij de verkoop van deze navullingen kunnen maken. Dat wil zeggen: ze verkopen hun printers relatief goedkoop maar de navullingen maken ze dan weer wat duurder. Printerfabrikanten gaan er immers vanuit dat eens een consument een printer van een bepaald merk bezit hij of zij ook steeds de cartridges of toners van dat merk zal kopen.

Een origineel inktpatroon kopen wil overigens niet zeggen dat je gegarandeerd een gloednieuw patroon zult krijgen. Veel fabrikanten recycleren hun inktpatronen en toners en herbruiken een deel ervan in ‘nieuwe’ navullingen. Natuurlijk is het recycleren van inktpatronen op zich goed voor het milieu en het gebruik van gerecycleerde onderdelen doet geen afbreuk aan de kwaliteit van de toners of inktpatronen.

Enkel de printerfabrikanten hebben het recht om hun inktpatronen en toners ‘origineel’ te noemen en er hun logo op te zetten. Dat komt omdat ze een patent hebben op de technologie erin (de elektronische chip die er steeds in verwerkt zit), op de plastic vorm en op de merknaam. Het gebeurt soms wel dat twee fabrikanten eigenlijk dezelfde printer maken, omdat de ene fabrikant de patenten voor de printer bij de andere gekocht heeft. En zo kan het dus gebeuren dat je van beide merken originele toners en inktpatronen kan kopen voor dezelfde printer.

 

Huismerk, ‘namaak’ of gerecycleerde toners en inktpatronen

Navullingen van een huismerk of zogenaamde ‘namaak’ inktpatronen en toners kunnen exact dezelfde kwaliteit bieden als de originele door de fabrikant gemaakte cartridges. Maar alles hangt er bij deze huismerken vanaf wie ze fabriceert. Zo worden op websites als Ebay en Amazon tal van goedkope Chinese namaak inktpatronen aangeboden. Deze bieden vaak geen mooie gelijkmatige afdrukkwaliteit, soms werken ze zelfs helemaal niet en je kan er gemiddeld ook veel minder pagina’s mee afdrukken dan met originele of kwalitatief goede huismerk-inktpatronen en toners.

Maar goedkoop wil niet altijd zeggen slechter, als één huismerk-inktpatroon echter merkelijk veel goedkoper is dan een ander dan komt dat vaak wel omdat de kwaliteit minder goed is.

Omdat het als gewone consument moeilijk is om door de bomen het bos nog te zien in al deze huismerk inktpatronen en toners is het aangeraden om een betrouwbare verkoper te raadplegen. Een goede verkoper zal enkel een selectie aanbieden van kwalitatief goede huismerken zodat de kwaliteit gegarandeerd is.

NUPRINTEN.BE vindt het belangrijk de kwaliteit van z’n inktpatronen en toners te kunnen garanderen. Daarom bieden we geen “Chinese huismerken aan dumpingprijzen” aan. Onze prijzen zijn ook erg competitief maar ons huismerk biedt daarnaast exact dezelfde kwaliteit en minstens eenzelfde (meestal een grotere) hoeveelheid afdrukken als de duurdere originele merken. Meer zelfs, doordat de fabrikanten van merk-inktpatronen deze vaak niet volledig afvullen en onze huismerk-inktpatronen wel tot de rand gevuld worden maakt u met onze inktpatronen waarschijnlijk zelfs meer afdrukken!

 

De NUPRINTEN.BE Smartdeals

NUPRINTEN.BE Smartdeals
Zoek naar de NUPRINTEN.BE Smartdeals in onze shop

Het bestellen van de door NUPRINTEN.BE gemaakte inktpatronen en toners is om verschillende redenen erg slim:

  • De prijs ligt merkelijk lager dan die van originele cartridges en toners.
  • Wij testen uitgebreid de goede werking van al onze inktpatronen en toners en garanderen de beste afdrukkwaliteit. Al onze producten hebben twee jaar garantie.
  • Vaak maakt u met onze cartridges en toners ook meer afdrukken dan met de originele
  • Voor 16u besteld is de volgende dag geleverd (via BPost en in 95% van de gevallen). Als u niet thuis bent komt de postbode de volgende dag opnieuw langs of kan u uw bestelling ophalen in het postkantoor.

Conclusie?

Je ziet het, bij het maken van de juiste keuze voor een inktpatroon of toner voor je inkjet- of laserprinter mag je niet enkel op de prijs letten. Hoe betrouwbaar de fabrikant van de navullingen is kan je als consument niet altijd weten. Daarom is het belangrijk een betrouwbare verkoper te hebben. Onze webshop biedt een ruime keuze aan in zowel originele als huismerk inktpatronen en toners. Ons huismerk biedt gegarandeerd dezelfde kwaliteit en hetzelfde of zelfs een groter afdrukbereik (aantal afgedrukte pagina’s) als de originele navullingen, iets wat bij veel goedkope (Chinese) huismerken niet het geval is. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantendienst!

Reageer

Wees de eerste met je reactie!